Hypnotherapie in het ziekenhuis

Hypnotherapie

Patiënten die baat denken te hebben bij creatieve therapie, massages of mindfulness gaan meestal zelf op zoek, buiten de reguliere zorg. Maar langzaam bieden steeds meer ziekenhuizen deze ‘complementaire zorg’ zelf aan. 94 procent van de Nederlandse ziekenhuizen heeft iets van dit soort zorg onder eigen dak, bleek vorig jaar uit een inventarisatie van het Van Praag Instituut en het Louis Bolk Instituut. Vooral de zogenaamde mind-body-interventies zoals mindfulness, geleide visualisatie en hypnotherapie, zijn populair.  lees verder…

Hypnotherapie of medische hypnose

Tijdens hypnotherapie leert een therapeut de patiënt hoe je gebruik maakt van hypnose om klachten te verminderen. Hypnose is een vorm van sterk geconcentreerde aandacht terwijl je diep ontspannen bent. Buikklachten? Stel je je pijnlijke buik voor als een warme, zachte buik. Dan kan dat vervolgens invloed hebben op de darmwerking.

Wetenschappelijke status: Bewezen effectief bij onder anderen kinderen met chronische buikklachten en volwassenen met prikkelbare-darmsyndroom.

Vraag Erwin Koenen gerust om meer informatie.