Herken jij jezelf?

Je bent al jaren het gevecht aan het voeren tegen de kilo’s. Minder eten, een dieet, veel bewegen…….het leverde een tijdelijke gewichtsvermindering op. Het frustreert je, je vind jezelf te dik en je weet niet meer wat je moet doen!

Komt je dit bekend voor? Dan is afvallen door middel van een hypnose iets voor jou. Op een gezonde en verantwoorde wijze blijvend gewicht verliezen.

De basis energiebehoefte van elk mens…

Ieder mens heeft een energiebehoefte. Dit is ook nodig om te blijven leven. Om ons lichaam optimaal te kunnen laten functioneren is er een basisbehoefte aan energie nodig die we binnen krijgen door inname van voedsel. Voor ieder mens is de energetische waarde, uitgedrukt in Kilojoule (1 KJ = 0,239 Kcal) of Kilocalorie (1 Kcal = 4,184 KJ), die nodig is in een rusttoestand anders. Dit zijn dus het aantal calorieën die je nodig hebt om belangrijke lichaamsfuncties zoals ademhaling, bloedsomloop, spijsvertering en hersenactiviteit in gang te houden. Deze behoefte aan energie wordt ook wel Basal Metabolic Rate (BMR) genoemd.

De totale behoefte aan energie is afhankelijk van je lichamelijke inspanning. Het is logisch dat sporters een hogere behoefte hebben aan energie dan iemand die gedurende de dag vooral zittend werk heeft.

Wanneer we meer energie binnenkrijgen dan wat we verbruiken, wordt dit omgezet in vet. Net als bij een accu wordt dit dus opgeslagen om op een later tijdstip te kunnen gebruiken. Veel dieren gebruiken deze vetreserves om het lichaam in de winter te voorzien van energiebehoefte.

De beste manier om aan te komen is dieeten…

Het klinkt eigenlijk heel logisch dat het omgekeerde van hetgeen hierboven is weergegeven ook het geval is. Wanneer je minder energie binnenkrijgt dan wat je nodig hebt worden vetreserves aangesproken om toch te voorzien in de energiebehoefte met het gevolg dat je af zult vallen. Veel dieeten zijn hierop gebaseerd. Welk dieet je ook zult gebruiken, bij elk dieet val je af. Bij het ene dieet wat sneller dan bij het andere, maar indien je het vol houdt zal elk dieet er voor zorgen dat jij gewicht zult verliezen.

Er gebeurt echter meer in ons lichaam. De basisbehoefte (BMR) zal als het gevolg van het dieeten afnemen. Met andere woorden na een dieet heeft het lichaam in rusttoestand minder energie nodig. Wanneer we, nadat het doelgewicht bereikt is, weer terugvallen in oude gewoonten zal het lichaam het verschil in energie weer omzetten in lichaamsvet. Dit fenomeen is ook wel bekend als Jo-Jo-effect. Hoe vaker je een dieet toepast (en dit niet volhoud), hoe meer je lichaam de ingenomen calorieën omzet in vet, hoe zwaarder je wordt.

Met hypnose afvallen en op gewicht blijven

Als je er echt klaar voor bent om af te vallen, dan zal dit altijd een combinatie inhouden van geballanceerde voedselinname en voldoende lichaamsbeweging. Laat je niets wijs maken, wondermiddeltjes bestaan niet. Hoe mooi het ook klinkt, je moet er zelf ook iets voor doen. Ben je hiertoe niet bereidt, dan kunnen ook wij jou niet helpen. Heb je de knoop doorgehakt en ben jij kaar voor een laatste uitdaging, dan zorgen we er samen voor dat jouw eindstrijd een succes wordt. Het extra ingrediënt hiervoor heet “met hypnose afvallen“.

Hypnotherapie wordt ingezet om een bewust proces te vereenvoudigen. Was dit proces voorheen gebaseerd op wilskracht, vanaf nu gaat dit volledig automatisch. Alles wat we doen met ons bewustzijn kost ons moeite, alles wat we onbewust doen gaat vanzelf. Denk maar eens aan autorijden; hoe lastig was dit in het begin toen we over elke handeling na moesten denken en hoe eenvoudig is het nu. Het proces van autorijden is van een bewust proces naar een onbewust proces gegaan. Precies zo kan het onderbewustzijn ook gebruikt worden bij het afvallen. Met hypnose afvallen gaat als het ware vanzelf zodat jij je met jouw bewustzijn weer kunt richtten op andere belangrijke zaken.

Directe hypnose kan op zeer veel verschillende manieren worden ingezet. Om werkelijk het verschil te maken is het van groot belang dat de behandeling wordt afgestemd op de persoon. Het is dus een stukje maatwerk dat motivatie van de klant vereist maar ook gebaseerd is op de kennis en inzichten van de therapeut.

Neem contact op om te horen wat er mogelijk is; info@pulsya.nl

Mensen met een BMI >30………dan is een virtuele maagband mogelijk iets voor jou https://erwinkoenen.nl/virtuele-maagband/